Waarom kiezen voor herbruikbare luiers van EcoBaby?

Het ecologisch bewustzijn is tegenwoordig sterk aan het groeien en jonge ouders gaan vaak op zoek naar alternatieven voor de afvalberg dat ze veroorzaken met de komst van een nieuwe baby.

Als bewuste ouder kan je hierop anticiperen door de herbruikbare luier als volwaardig alternatief voor wegwerpluiers te verkiezen.

Enkele voordelen van herbruikbare luiers :

(1) door de voorgevormde luier met diverse sluitsystemen is het verschonen zeer eenvoudig

(2) de luiers kunnen gewoon mee in de wasmachine wat het werk reduceert tot maximaal anderhalf uur per week (op basis van 3 wasbeurten, opbergen inclusief)

(3) de investering is een duurzame investering dat zowel winst geeft op ecologisch als op financieel vlak

(4) wasbare luiers reduceren de afvalberg met 1 ton afval per baby en de kostprijs van de luiers wordt na een 3-tal maanden terugverdiend, wat een besparing van 700 à 1000 euro per jaar is.

(5) de tere huid van je baby komt niet in contact komt met chemische stoffen die aanwezig zijn in wegwerpluiers. Deze chemische stoffen zijn superabsorberende stoffen die de huid uitdrogen en irriteren wat luieruitslag met zich meebrengt.

(6) een aantal gebruikte grondstoffen van de wasbare luier antiseptische kenmerken en bevordert het ook de zindelijkheid