De bio strikluier is een luier in 1 maat

past dus altijd en voor iedere leeftijd!


Het fijne gebreide weefsel zorgt voor een goede aansluitende pasvorm zonder de baby in te snoeren of te belemmeren in zijn bewegingsvrijheid. Deze luier vergt weliswaar een ietsje meer handigheid, maar je leert het heel snel. Bovendien is de bio strikluier heel goedkoop!


De bio strikluiers stop je bij het wassen best in een waszak, met de strikbanden in een knoop gestrikt, om het ineenaandraaien van de strikbanden te verhinderen. De strikluiers breng je terug in vorm terwijl ze nat zijn.


1. Leg de strikluier open op tafel. Je kan kiezen welke inleg je erin plaatst; al naargelang het voor de dag of de nacht is en volgens de grootte van je kindje.

strikluier


2. Het voorste deel van de strikluier wordt tot aan de strikbanden omgeslagen. Is baby nog te klein, dan kan de andere kant van de strikluier naar wens worden omgevouwen.

strikluier1


3. Nu wordt baby op de strikluier gelegd. Het linkse en daarna het rechtse deel worden op baby’s buikje gebracht.

strikluier2

4. Breng nu het voorste deel van de strikluier tussen de beentjes hoog tot op baby’s buikje. Zoals je ziet, kan je de strikluier ook hier inkorten door deze om het te slaan.

strikluier3

5. Tenslotte worden de linten onder baby door (rugzijde) gekruist en bovenaan met een strik gebonden.

strikluier4

In de strikluier wordt een aparte inleg naar keuze geplaatst. Het voordeel van een aparte inleg is dat zowel luier als inleg veel sneller droog zijn na het wassen.In de meeste gevallen gebruikt men de klassieke wasbare luierdoeken. Dit zijn de moltondoeken uit biokatoen. Deze wasbare luierdoeken zijn sterk, heerlijk zacht en multifunctioneel in gebruik. De wasbare luierdoeken kunnen ook nog gebruikt worden als onderlaag op het luierkussen of als wasbaar doekje voor alle gebruik. (De moltondoeken zijn wasbaar op 95 °C). De biokatoenen inleg wordt bij iedere luierwissel vervangen en gewassen op 60C°. Een sterk en composteerbaar papieren luiervliesje kan eventueel ook nog bovenop de inleg worden geplaatst en met de ontlasting mee weggegooid worden.

moltondoeken

Een zijden inleg is ten zeerste aan te raden bij vloeibare stoelgang om zo rode billetjes te vermijden. Het gaasweefsel laat de vloeistof beter door naar de onderliggende moltondoek. Het zorgt er voor dat er geen rechtstreeks contact meer is tussen de billetjes en de vochtig geworden moltondoek.

gaasweefsel

Het wasbare inlegpapier is ter bescherming van de wasbare luier. Het is een vast onderdeel van de vaste inleg voor herbruikbare luiers. Verkrijgbaar per rol waarvaan 100 velletjes gescheurd kunnen worden. Het wasbare inlegpapier is te gebruiken in de herbruikbare luier als opvangdoekje voor vaste stoelgang. Het inlegpapier kan verschillende keren gewassen worden als het enkel nat is geworden.

inlegvlies

 

© EcoBaby - Bronstraat 5 – 3320 Hoegaarden – www.ecobaby.be - +32 (0)16 76 64 36
Producten en beschrijvingen onder voorbehoud van wijzigingen