Wat je wilt weten over Zerah

 Zerah knipsel

 1. Welk type wasmiddel van Zerah gebruik ik het beste om overbroekjes en luiers samen te wassen?

Het wasmiddel voor herbruikbare luiers is geschikt om de overbroekjes mee te wassen. Als je de luiers dus samen met andere was wilt wassen, gebruik dan best luierwasmiddel.

2. Hoe gebruik ik de Softener Scent van Zerah rechtstreeks om mijn was lekker te doen ruiken naar de geur die ik gekozen heb?

Je kunt zo 10 druppels Softener Scent in het wasverzachterbakje doen. Het laat een heerlijke subtiele geur achter bij je wasgoed.

3. Hoe maak ik een natuurlijke wasverzachter?

Je hebt nodig: (i) één liter (natuur)azijn en (ii) Softener Scent van Zerah. Gebruik bij voorkeur natuurazijn. Doe bij één liter natuurazijn ongeveer drie milliliter Softener Scent bij en voilà, een geurende, natuurlijke wasverzachter! De intensiteit van de geur kan je zelf bepalen door meer of minder Softener Scent bij de natuurazijn te voegen.

4. Wat maakt dat Zerah ecologischer is dan een ander wasmiddel?

Er zitten namelijk geen chemische enzymen, optische witmakers en parabenen in de Zerah producten.

Het wasmiddel is simpel, zeer doeltreffend en het lost extreem goed op in lauw en warm water waardoor je minder wasmiddel nodig hebt. Bovendien is het wasmiddel biologisch afbreekbaar.

Onthoud wel dat geen enkele vorm van zeep volkomen onschadelijk is voor het milieu. Maar omdat (i) er in het Zerah wasmiddel geen chemische enzymen, optische witmakers en parabenen verwerkt zijn en (ii) je maar een geringe hoeveelheid per wasbeurt nodig hebt, maakt het dat het Zerah wasmiddel beter is voor het milieu dan een doorsnee wasproduct uit de supermarkt.

5. Hoeveel moet ik gebruiken per wasbeurt?

Als je het beukenhouten schepje gebruikt, is een halve tot heel schepje per wasbeurt in een 6-7 kilo wastrommel ruim voldoende.

Een afgestreken beukenhouten schepje komt op ongeveer 15 gram wasmiddel per wasbeurt. Met 1/2 kg (500 gram) kan je dus rekenen op ongeveer 33 wasbeurten: zo zuinig is Zerah!

6. Wat zit er allemaal in de Zerah producten?

Luier wasmiddel : natriumbicarbonaat, natriumcarbonaat, natriumpercarbonaat. Wanneer je voor een geur hebt gekozen, zit er een etherische of aromatische olie in.

Wit wasmiddel : natriumbicarbonaat, natriumcarbonaat, natriumpercarbonaat, savon de Marseille. Wanneer je voor een geur hebt gekozen, zit er een etherische of aromatische olie in.

Bont wasmiddel : natriumbicarbonaat, natriumcarbonaat, savon de Marseille. Wanneer je voor een geur hebt gekozen, zit er etherische of aromatische olie in.

Geurverstuiver : water, alcohol en etherische of aromatische olie.

Wanneer je de aanduiding (EO) ziet staan, wil dat zeggen dat er Etherische Oliën zijn verwerkt in het product.

Wanneer je de aanduiding (AO) ziet staan, wil dat zeggen dat er Aromatische Oliën zijn verwerkt in het product.

7. Waarom is Zerah duurzaam en niet duur?

Eén enkele wasbeurt met Zerah kost, afhankelijk van de dosering en eventuele bijhorende wasverzachter, gemiddeld ongeveer 20 tot 35 cent. Vergeleken met fabriekswasmiddelen, ook het gemiddeld ecologisch wasmiddel, is dit goedkoop!

Dit komt natuurlijk niet alleen door de voorzichtige dosering met het beukenhouten schepje (zie hogerop), maar ook omdat de grondstoffen slim aangekocht worden. Bovendien zijn er geen dure machines en gebouwen nodig voor het mengen, verpakken en verzenden.

Wat ook belangrijk is, is dat EcoBaby, net zoals bij de luierproducten, ook hier het principe van de 'Korte Keten' toepast: wij nemen rechtstreeks af van de producent en schakelen de distributieschakels uit en dat voel je in de portemonnee!