Hennep als grondstof voor herbruikbare luiers

Tegenwoordig is hennep wat in de vergetelheid geraakt door het enorme succes van onder andere wol, linnen en katoen. Maar men kan gerust stellen dat hennep minstens even goed, zo niet soms wat beter, presteert dan zijn collega's grondstoffen!

Hennep (Cannabis sativa) is een natuurlijke plant met vele toepassingen, maar ons interesseert voornamelijk de toepassing van hennep als vezelproduct.
Vandaag de dag wordt hennep onder andere gekweekt als tussengewas. Een 'restproduct' uit de hennepoogst zijn hennep(bast)vezels die als grondstof uitstekend kunnen gebruikt worden voor onder andere veevoeder, papier, canvas, textiel en voor het maken van herbruikbare luiers natuurlijk.

De hennepvezel is 100% natuurlijk, licht, slijtvast en ze kan behoorlijk wat water en geurtjes absorberen. Daarom is hennep dan ook een zeer goede grondstof voor het aanmaken van luiers. Tot de jaren 1940 was hennep een belangrijke vezel voor het maken van kledij, maar door het enorm succes van bijvoorbeeld linnen en katoen werd hennep uit het collectief geheugen verdrongen. Maar het tij is aan het keren. In een groot deel van de wereld wordt tegenwoordig opnieuw meer textielproducten  (vb. broeken, jassen, sokken en truien) uit hennepvezels gemaakt.

Uiteraard heeft hennep nog meer toepassingen, maar wij stellen ze natuurlijk graag voor als grondstof  voor de wasbare luiers en dit omwille van zijn kenmerkende eigenschappen slijtvast te zijn, een uitstekende absorbering te hebben en een vasthouder van geurtjes te zijn.

Fabrikant
Mama's & Kindjes
Resultaten 1 - 2 van 2

Hennep Luiers

Hennep luier Mama's & Kindjes

meest ecologische en budgettaire luier

15.29 €
18.50 €
Korting

Hennep luier prematuren Mama's & Kindjes

luier baby's van 2,5kg-5kg

13.10 €
15.85 €
Korting